MRA bol L

Metropool Regio Amsterdam (MRA) Traineeship

Heb jij hart voor de publieke zaak en wil je werken aan je jezelf én aan de Metropoolregio Amsterdam (MRA)? Dan is het traineeship MRA iets voor jou! Een uniek tweejarig programma, aangeboden door deelnemende overheidsorganisaties in het noordelijk deel van de Randstad.

Als trainee krijg je de kans om in twee jaar bij drie verschillende overheidsorganisaties aan de slag te gaan. Je werkt aan verschillende maatschappelijke thema’s, zowel op strategisch als op tactisch niveau. Naast je werk volg je een trainingsprogramma, gericht op jouw persoonlijke ontwikkeling.

Na twee jaar heb je werkervaring opgedaan bij drie overheidsorganisaties, jezelf ontwikkeld door het volgen van professionele trainingen en dus een stevige basis gelegd voor de rest van je carrière.

Groepsfoto

Over de Metropoolregio Amsterdam

De Metropoolregio Amsterdam is meer dan Amsterdam en strekt zich uit van IJmuiden tot Lelystad en van Purmerend tot Haarlemmermeer. De regio beschikt onder meer over twee luchthavens, zeehavens, het financiële centrum van Nederland, de bloemenveiling van Aalsmeer, Media Valley en clusters van creatieve bedrijven. De MRA kenmerkt zich door een enorme economische diversiteit en de grote variëteit aan landschappen en steden.

Wist je dat de Metropoolregio Amsterdam tot de Europese top vijf van economisch sterke regio’s behoort? Binnen de MRA werken (semi-)overheidsorganisaties aan uiteenlopende onderwerpen zoals duurzaamheid, bereikbaarheid, wonen en toerisme. Uitdagingen die niet ophouden bij de gemeentegrenzen en vragen om een gezamenlijke aanpak, want hoe spreiden we toeristen in de regio? Waar bouwen we de tienduizenden extra woningen de aankomende jaren? Hoe maken we de omslag naar een circulaire economie? Daarin zit de kracht van de MRA: dit soort complexe vraagstukken regionaal aanpakken!

Trainees aan het woord

Anje en Sara delen hieronder graag hun ervaringen met hun traineeship bij OVER-gemeenten:

 

Anje: "Ik heb mij de laatste 10 maanden beziggehouden met het verbeteren van het notuleren en archiveren van het team Gebiedsontwikkeling. Dit naar aanleiding van de aanbevelingen uit het Necker van Naem onderzoek. Uit mijn onderzoek is gebleken dat de problemen groter zijn dan alleen het team Gebiedsontwikkeling. Het team is enthousiast geworden om hier verder mee aan de slag te gaan. Ik heb OVER-gemeenten ervaren als een kleine en warme gemeente. Een plek waar je snel verantwoordelijkheid mag dragen en altijd ondersteuning hebt van een team als je vragen of hulp nodig hebt."

 

Sara: "De afgelopen 10 maanden heb ik mij voornamelijk gefocust op hoe er beter integraal samengewerkt kan worden binnen het sociaal domein. Dit heb ik samen met collega’s gedaan door bijeenkomsten en brainstormsessies te organiseren en door gewoon dingen te doen. Als ik terug kijk op de afgelopen 10 maanden dan is er binnen het sociaal domein heel wat gebeurd op het gebied van integraal samenwerken en zijn wij met zijn allen verder gekomen dan dat ik had verwacht. Het is mooi om te zien hoe ondanks de hoge werkdruk er toch volop ontwikkeld is. Ik heb met veel plezier bij OVER-gemeenten gewerkt en ga alle warme en leuke collega’s erg missen."

 

Wij wensen Anje en Sara heel veel succes bij het vervolg van hun traineeship en in hun verdere carrière!

 

Wil je meer weten over de MRA en het Traineeship? Ga dan naar www.traineepoolmra.nl.

Twitter mee #voegjezelftoe