Claudia EkelOVER mijn werk als juridisch beleidsadviseur

In 2009 ben ik bij gemeente Wormerland begonnen als parttime juridisch medewerker bij de afdeling Bouw- en woningtoezicht. Hier deed ik voornamelijk handhavingszaken op het gebied van bouwen en voerde ik bezwaar-, beroep- en hoger beroep procedures. Dit was een goede leerschool want mijn overige uren besteedde ik aan mijn studie Rechten.

In 2010 is er een ambtelijke samenwerking ontstaan met gemeente Oostzaan en ben ik vanaf dat moment voor OVER-gemeenten werkzaam bij het team juridische zaken. Er is een hoop veranderd. Zo werk ik voor twee colleges, twee raden, op twee locaties en kreeg ik er een hoop nieuwe collega's bij. Ook de manier van werken is veranderd. Zo zijn we gaan werken volgens 'het nieuwe werken' principe; tijd- en plaatsonafhankelijk werken. Om dit te kunnen organiseren is 'Bring Your Own Device' geïntroduceerd. Dit houdt in dat er een budget beschikbaar is gesteld om thuis werken mogelijk te maken, door bijvoorbeeld de aanschaf van een laptop of tablet. Bij OVER-gemeenten staat dienstverlening op de eerste plaats en is hier met behulp van social media een flinke boost aangegeven.

In 2010 studeerde ik in het arbeidsrecht af. Op zoek naar een volledige baan ben ik in 2011 naast OVER-gemeenten gaan werken bij een andere gemeente. Toen ik in 2012 bij beide gemeenten fulltime in dienst mocht komen, heb ik gekozen voor OVER-gemeenten, met name vanwege het 'nieuwe werken' principe waardoor ik de keuze heb om tijd- en plaatsonafhankelijk te werken. Daarnaast heb ik meer taken en verantwoordelijkheden gekregen, staat samenwerking centraal en is er veel aandacht voor persoonlijke ontwikkeling.

OVER-gemeenten is volop in beweging, we blijven op zoek naar andere gemeenten en collega's om de samenwerking verder uit te bouwen!

Claudia Ekel

Juridisch beleidsadviseur