Maarten DellebekeOVER mijn traineeship bij OVER-gemeenten

 

Als trainee werk ik momenteel bij de afdeling Bedrijfsvoering. De samenvoeging van de twee gemeentelijke organisaties heeft ervoor gezorgd dat veel processen opnieuw onder de loep genomen moeten worden. Hierdoor krijg ik de vrijheid de organisatie door te gaan en deze tegen het licht te houden. Waar wringt de schoen en voldoen we nog aan de wetgeving? Een gave uitdaging waarvoor ik constant de theorie met de dagelijkse praktijk probeer te combineren. Een voordeel is hierbij de platte structuur van onze organisatie en relatieve kleinschaligheid (140 fte). 

 

Wat ik kenmerkend vind voor OVER-gemeenten is dat je de kans en het vertrouwen krijg om lastige, uiteenlopende projecten op te pakken. Ook met 'Onze Manier van Werken', werk je regelmatig op een plek en tijdstip naar eigen keuze. Daarnaast kan ik met mijn Persoonlijk Arbeidsvoorwaarden Budget, voordelig een nieuwe fiets aanschaffen. Allemaal voorbeelden van goed werkgeverschap.

 

Naast mijn dagelijkse werkzaamheden ga ik regelmatig de collegebanken weer in. Als trainee volgt is samen met andere trainees van omliggende gemeenten een 2 jarig opleidingstraject. Tijdens deze dagen worden verschillende thema's behandeld van projectmatig werken tot time management. Zeer interessant, en natuurlijk is het altijd goed om aan de collega trainees te vragen hoe zij hun uitdagingen aanpakken.

 

Maarten Dellebeke

Trainee Financiën

Twitter mee #voegjezelftoe