MRA bol L

Metropool Regio Amsterdam (MRA) Traineeship

De ‘Metropoolregio Amsterdam' (MRA) is het unieke informele samenwerkingsverband van lokale en provinciale overheden in de noordvleugel van de Randstad. Onder de metropoolvlag maken de partners afspraken op het gebied van verkeer en vervoer, economie, verstedelijking, landschap en duurzaamheid. In september 2010 is door de 5 gemeentesecretarissen van Almere, Amsterdam, OVER-gemeenten, Purmerend en Zaanstad (de Stuurgroep), uitgesproken dat ook verdere samenwerking op het gebied van HRM de MRA positie kan versterken. De Traineepool MRA is toen opgericht.

Na een tweetal pilots (2 jaarlijks) is inmiddels definitief besloten om de Traineepool MRA structureel jaarlijks te organiseren. Hierdoor kan regionale samenwerking, ontwikkeling en positionering nog meer versterkt worden. Het aantal deelnemers is inmiddels ook uitgebreid met: gemeenten Lelystad, Haarlemmermeer, Vervoersregio Amsterdam, Omgevingsdienst Noordzeekanaal (ODNZKG), bureau MRA en de Provincie Noord-Holland.

Groepsfoto

Werken voor de Metropoolregio Amsterdam

Het Traineeship Metropoolregio Amsterdam is een uniek tweejarig programma, aangeboden door samenwerkende overheidsorganisaties in het noordelijk deel van de randstad. Het traineeprogramma bestaat uit een combinatie van werken en leren, waarbij de professionele en persoonlijke ontwikkeling van de trainee centraal staat. Als trainee werk je voor kleine en grote overheidsorganisaties en heb je een breed speelveld van uiteenlopende en uitdagende projecten. Daarnaast krijg je veel trainingen en bouw je in 2 jaar tijd een groot en uitgebreid netwerk op.

Op 4 september start de werving voor de 3e Traineepool. OVER-gemeenten doet wederom mee met twee traineeplekken. Heb jij lef en wil je grenzen verleggen?
Pak dan je kans en solliciteer!

Wil je meer weten over de MRA en het Traineeship?
Ga dan naar www.traineepoolmra.nl

Pop-up inhousedagenImpressie foto Inhousedag TMRA jan 2015MRA bol LKom jij ook? Inhousedagen Traineeship MRA

Wil jij ervaren wat het traineeship Metropoolregio Amsterdam is en wat het inhoudt? Kom dan naar één van pop-up inhousedagen op 6, 13 en 15 september op unieke MRA locaties!

De metropoolregio Amsterdam, ook wel bekend als de MRA, is een bestuurlijk samenwerkingsverband van de stad Amsterdam en lokale en regionale overheden in het noordelijke deel van de randstad. Meer info hierover vind je op:

www.metropoolregioamsterdam.nl

Het traineeship Metropoolregio Amsterdam is een uniek tweejarig programma, aangeboden door 10 samenwerkende overheidsorganisaties in het noordelijk deel van de randstad.

Maak tijdens de inhousedagen kennis met  de verschillende overheidsorganisaties; ontdek het brede speelveld, van kleine naar grote organisaties; laat je inspireren; maak kennis met oud-trainees en hun ervaringen; laat je informeren over de selectieprocedure en ga zelf aan de slag met een actuele MRA opdracht.

Ja, ik meld mij graag aan!

Voor meer informatie kun je terecht op www.traineepoolmra.nl.

Nu ook als e-book: OVER stappers 'OVER GEMEENTEN DIE HUN GRENZEN VERKENNEN'

De kracht van OVER-gemeenten is samenwerking. Maar het valt niet altijd mee om mensen te overreden de krachten te bundelen, zo leert de geschiedenis. Schrijfster Judith Koelemeijer verdiepte zich in het verleden van de streek en ontdekte dat de verschillende dorpen vaak pas wilden samenwerken wanneer het water hen letterlijk tot aan de lippen stond.

kaft boek over stappers over gemeenten die hun grenzen verkennen 274658

Ook vandaag de dag staan kleine gemeenten voor een grote uitdaging. De uitdaging om de dienstverlening ook in de toekomst op peil te houden. Oostzaan en Wormerland combineren deze uitdaging met stevige ambitie. De samengevoegde werkorganisatie OVER-gemeenten speelt in op een nieuwe dynamische werkelijkheid, met (nog steeds) twee zelfstandige gemeentebesturen. De resultaten tot nu toe liegen er niet om: besparing op de kosten, reductie van kwetsbaarheid in de organisatie en verhoging van de kwaliteit.

Het boek OVER stappers 'OVER GEMEENTEN DIE HUN GRENZEN VERKENNEN' is een uitnodiging aan raadsleden, burgemeesters, wethouders en medewerkers van gemeenten die zich herkennen in de uitdaging. Lees het en doe er voordeel mee. Er is ruimte voor nieuwe OVER-stappers!

Lees het boek OVER stappers 'OVER GEMEENTEN DIE HUN GRENZEN VERKENNEN'.